Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Mamioson taianomainen

Elementit

Perjantai 10.12.2021 - Kirj. Camilla Valkama


Merry meet!

Tällä kertaa ajattelin hieman käsitellä niinkin arkista aihetta kuin elementtejä ja niiden perusmuotoista kohtaamista, ja nimenomaan klassisia länsimaisia elementtejä eli tulta, ilmaa, maata ja vettä. Tietysti nämä elementit ovat erittäin olennainen osa arkielämäämme. Tarvitsemme kaikkia neljää ihan perusjuttuihin. 

Mutta onpa näillä elementeillä myös vankka mystinen ja henkinen merkityskin. Elementit koskevat monia esim. horoskoopin kautta; minkä elementin tähtimerkki sinulla on; sellainen perusta sinulla on. Tarot-korteissa nämä elementit esiintyvät myös: Sauvat - tuli, Maljat - vesi, Miekat - ilma, Lantit - maa. Ja erilaisissa luonnonuskoissa, noituudessa yms. elementtejä käytetään monien rituaalien perustana tai osana. Voi olla helppoa työskennellä käsin kosketeltavien elementtien parissa, sellaisten mitkä ovat aistittavissa niin monin eri tavoin.

Nämä elementit ovat hyvin tavallinen osa meidän elämäämme. Useimmiten emme edes mieti niitä sen tarkemmin. Laskemme vettä hanasta, kävelemme tienlaitaa, sytytämme kynttilän, hengitämme raikasta pakkasilmaa. 

Vasta kun meillä on juhlan aika tai olemme henkisessä tai hengellisessä toiminnassa otamme elementit juhlaviksi osiksi toimiamme ja annamme niille erityisiä rooleja. 

Miten siis voimme tietoisesti ottaa yhteyden jokaiseen näistä arvokkaista ja rakkaista elementeistä? Siihen et edes tarvitse erityisen paljon aikaa tai vaivannäköä, olennaisinta lienee, että muistat joskus kiinnittää huomiota siihen mitä teet, tai teet asioita tietoisemmin. Mindfulness on sana jota jotkut käyttävät tietoisesta läsnäolosta, mutta ei sinun tarvitse alkaa lukemaan oppikirjaa mindfullnessista, riittää kun olet läsnä itsessäsi, omassa hetkessäsi, siellä missä kuljet, siinä mitä teet ja kenen kanssa teet. 

Tiedätkö sen tunteen kun keskustelet jonkun kanssa ja sinusta tuntuu siltä, että sinua ei ihan kuunnella? Keskustelukumppanisi voi vaikkapa tuijottaa puhelintaan ja heittää suuntaasi hajamielisiä joo-kommentteja.

Mieti nyt hetkeä kun olet jonkun elementin äärellä; veden, tulen, ilman tai maan. Miten läsnä sinä olet? Onko sinunkin kädessäsi puhelin, huitelevatko ajatuksesi jossain muualla, onko sinun vaikeaa keskittyä, kiinnitätkö edes mitään huomiota siihen mitä teet?

Tarkoitukseni ei ole missään nimessä teilata puhelimen tuijottelua tai hajamielistä oloa, niillekin on oma aikansa. Eikä siinäkään ole mitään vikaa jos ei halua kohdata elementtejä sen kummemmin, pystyt aivan hyvin nauttimaan niistä kuitenkin.

Mutta jos haluat todella olla kosketuksissa jonkun asian kanssa, sinun on silloin oltava oikeasti läsnä ja kohdistettava huomiosi siihen asiaan minkä äärellä olet. Ja koska tämän kirjoituksen tarkoitus on hieman vinkata miten voit kohdata eri elementtejä ihan perusarjessasi niin tässäpä pari ideaa:

Maa: kävele paljain jaloin ulkona, työnnä kätesi multaan/hiekkaan, istuta siemeniä ja kasveja, käy puutarhassa, juokse, tanssi, käy kävelylenkillä, halaile vähän puuta ja havaitse miten vahvasti puu juurtuu maahan ja miten luotettava se on, tee hiekkalinna, tee lumienkeli, tee lumitöitä - maa antaa meille pohjan 

Ilma: vedä syvä henkäys ilmaa sisääsi, aisti ilman lämpötila ja kosteus, haista, puhalla saippuakuplia, lennätä leijaa, tutkaile miten taidokkaasti linnut kaartelevat taivaalla, pidätä hetki hengitystä ja sen jälkeen hengitä taas - olet elossa

Vesi: ui, vietä aikaa veden äärellä - uimahallissa, rannalla, veneessä, vesisateessa, suihkussa, juo lasi kylmää vettä, hypi vesilätäkössä, pese koira, tunne miten vesi puhdistaa ja virkistää

Tuli: sytytä nuotio, takka tai kynttilä, heiluta tähtisädetikkua, vie kynttilä hautausmaalle, paista nuotiolla makkaraa, ihaile taitavaa tulennielijää, lämmittele tulen ääressä, kirjoita huonot muistot paperille ja polta sitten kirjoituksesi, anna tulen tehdä tehtävänsä ja uudistaa elämää...rits räts.

Toivotan antoisia hetkiä elementtien parissa! Tässä kirjoittaessa minun läsnäni ovat olleet elementit seuraavassa muodossa: vesi - pyykinpesukone jytää, maa - olen avojaloin, ilma - hengitän, tuli - ulkona palavat lyhdyissä kynttilät.

Merry part and Merry meet again!

Elementtiterveisin Camilla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini