Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Mamioson taianomainen

Tienristeykset

Tiistai 21.6.2022 - Kirj. Camilla Valkama


Kun elämässä ollaan valinnan edessä, kuvataan sitä usein siten, että ollaan tienristeyksessä. Astutaan ikään kuin yhdeltä tieltä toiselle. Maagisessa ajattelussa tienristeykset ovat myös siirtymistä tai siirtämistä asiasta tai olotilasta toiseen. Tässä artikkelissa käsittelen fyysisiä tienristeyksiä noituuden näkökulmasta ja vinkkaan miten niitä voi vähällä vaivalla hyödyntää.

Tienristeyshän on paikka, jossa tie haarautuu useammaksi tieksi. Yleensä tienristeykset ovat kolmen tai neljän tien haarautumispaikkoja. Hoodoossa tie, mikä jakautuessaan muodostaa ristin (X) on oleellinen. Noituudessa teiden risteämispaikkojen katsotaan olevan tärkeitä ja taianomaisia paikkoja. Niitä on jo aikoja sitten käytetty erilaisiin tarkoituksiin ja aikeet lienevät usein olleet hyvään tähtääviä. Toisaalta usean maan historiassa ja mytologiassa löytyy kertomuksia siitä, miten tienristeyksiä on käytetty esim. itsemurhan tehneiden tai rikollisten hautapaikkoina, tai ne ovat olleet paikkoja, joissa on voinut saada yhteyden esimerkiksi paholaiseen.

Tienristeys on kuin paikka kahden maailman välillä. Se voi olla pyhä paikka, jossa voidaan päästä kosketuksiin henkien tai muiden yliluonnollisten asioiden kanssa. Myöskin risteys on monella tapaa erityinen paikka, koska se on jossain asioiden tai paikkojen välissä, eli sellaisenaan puhdas ja vapaa mistään tietystä suunnasta.

Joillekin tienristeys on erityinen paikka, jossa voi vahvistaa kykyjään. On mentävä yksin tienristeykseen puolen yön aikaan tai juuri ennen auringonnousua, tehtävä sitä mihin vahvistusta haluaa (esim. jos haluat kehittyä muusikkona soita sitä instrumenttia missä haluat loistaa tai laula jos olet laulaja) ja siten saa itselleen ja taidoilleen lisäpontta.

Tienristeys voi myös olla voimallinen paikka suorittaa maagisia rituaaleja. Koska se on taianomainen paikka, voit odottaa loitsujesi ja rituaaliesi olevan vahvoja. Myöskin tienristeys on hyvä paikka mihin voi jättää rituaaleista syntynyttä ”jätettä” (kynttilävahaa, vettä, tuhkaa, yms.) tai jos uskot jonkun esineen olevan kirottu; vie se tienristeykseen ja hautaa sinne.

Uskotaan, että koska tienristeys on keskellä ”ei mitään”, niin sinne jätetyt pahat asiat eivät sieltä myöskään pääse pois ja näin pystyt vapautumaan haitallisista tekijöistä turvallisesti. Täten myös arkiset huolet on hyvä heittää tienristeykseen. Voit esim. kirjoittaa huolesi paperille ja sen sitten polttaa tienristeyksessä.

Muinainen kreikkalainen jumalatar Hekate on mm. tienristeysten jumalatar. Hekatehan on monille tärkeä jumalatar ja yhteistyökumppani ja tienristeysmagiassa erityinen. Koska Hekate näkee menneeseen, nykyiseen ja tulevaan on häneltä hyvä kysyä neuvoa. Kolminaisuus mikä Hekateen yhdistyy esimerkiksi kolmen kuun vaiheen hallinnan kautta, tulee ilmi myös tienristeyksessä mikä jakautuu kolmeen tiehen, ajatellaan, että tiet johtavat kaikkialle, kaikki on mahdollista.

Kaikki elementit ovat noituudessa tärkeitä ja maan elementti liittyy erityisesti tienristeyksiin. Jos haluat tehdä tienristeystaikoja vaikkapa kotonasi, voit kerätä maata/multaa/hiekkaa/soraa/kiviä tienristeyksestä mukaasi ja hyödyntää sitten tätä voimallista ainetta. Tee näin: Mene sellaiseen tienristeykseen, joka ei ole se aivan eniten käytössä oleva risteys. Suosi jotain hieman syrjäisempää paikkaa. Kerää maata jokaisen risteyksestä lähtevän tien varrelta. Kun olet kerännyt tarpeeksi heitä kuhunkin paikkaan mistä maata otit kolikko, eli kolmen tien risteykseen kolme kolikkoa, neljän tien risteykseen neljä, jne. Se toimii ikään kuin maksuna ottamastasi. Kerää maa kannelliseen astiaan. Voit sitten käyttää tätä maata rituaaleissasi niin kuin parhaaksi katsot, erityisesti se on hyvää sellaisiin rituaaleihin, missä teet valintoja siitä mihin suuntaan haluat lähteä.

Ole luova, tee sellaista tienristeysmagiaa mikä sinua puhuttelee. Ehkäpä voit löytää jonkin juuri sinulle erityisen risteyksen, ehkäpä mieleesi nousee nyt jokin tietty hieno risteys mihin olet aina jotenkin kiinnittänyt huomiota. Voit huomata miten erityinen paikka tienristeys voi olla. Joskus kun kuljet tienristeyksen poikki voit heittää ajatuksen valintojen suuntaan. Kuten valitset tien mille menet, teet myös valintoja elämäsi suhteen. Jos olet eksyksissä, kysy neuvoa, jaa ajatuksiasi. Muista, että aina vastaukset eivät tule heti tai eivät ole helppoja löytää. Mutta luota itseesi! Pidä langat omissa käsissäsi! Elämäsi ja valintasi ovat sinun! 

Onnellisia ylityksiä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini